FEMIBION 1 30CP MERCK
Descriere
Continut:
Folati 800 µcg:
Acid Folic 400 µcg
Metafolin® 416 µcg (echivalent la 400 µcg acid folic)
Iod
Este recomandat pentru dezvoltarea sanatoasa a sarcinii, de la planificarea conceptiei (cu cel putin 1 luna inainte de planificarea sarcinii) pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina.
In general, 50% din sarcini nu sunt planificate. Tubul neural al embrionului (din care se dezvolta creierul si coloana vertebrala ale copilului) se inchide intre zilele 22-28 post-conceptie, perioada in care majoritatea femeilor nici nu stiu ca sunt gravide.
Pentru asigurarea unei sarcini sanatoase si protectia optima a copilului – in special prevenirea defectelor de inchidere a tubului neural, specialistii recomanda suplimentarea crescuta cu acid folic si folati la femeile care isi planifica o sarcina, cu cel putin o luna inainte de conceptie, si a celor care sunt in primul trimestru de sarcina, deoarece chiar si in cazul unei diete echilibrate, aportul este deseori insuficient pentru asigurarea necesitatilor crescute din aceasta perioada.
Aportul de folati aduce o contributie majora in dezvoltarea sanatoasa a copilului.
Femibion Sarcina Sanatoasa 1 folatii
Folatii reprezinta termenul generic pentru un grup de vitamine B, hidrosolubil, care include acidul folic de sinteza si folatii care se regasesc in forma naturala.
Folatii sunt prezenti in mod natural intr-o varietate de alimente, in special vegetale (termenul folat deriva din latina-folium) si au fost descoperiti in urma cu 70 de ani ca nutrienti esentiali in prevenirea anemiei la femeile insarcinate.
Insa in urma prelucrarii alimentare, activitatea folatilor scade cu pana la 95%.
Acid folic reprezinta forma de sinteza a folatilor, nu poate fi sintetizat de organismul uman, prin urmare aportul de acid folic este asigurat prin suplimentare sau fortificare alimentara. Acidul folic ca atare, este inactiv.
Acesta devine biologic activ, doar in urma metabolizarii sale in organism si conversia sa in folati.
Pentru a-si exercita functia vitaminica in organism, acidul folic este supus unor etape succesive si complexe de biotransformare in folati, care sunt compusii biologic activi ai acidului folic, dintre care 5-MTHF (5-metiltetrahidrofolat) este cel mai important folat in organism.
Folatii sunt esentiali pentru dezvoltarea noii vieti – contribuie la diviziunea celulara , crestere, formarea sangelui, sinteza acizilor nucleici (ADN si ARN), intervin in metabolismul proteic, etc.
Folatii sunt necesari pentru structura normala a sistemului nervos si in mod specific dezvoltarea tubului neural (din care se formeaza creierul si coloana vertebrala) la embrion.
Impreuna cu vitaminele B6 si B12, folatii sunt implicati in mentinerea nivelurilor sanguine normale ale homocisteinei, cresterea nivelurilor de homocisteina (hiperhomocisteinemia) reprezentand factor de risc important in defectele de tub neural.
Evidenta documentata releva faptul ca un aport adecvat de folati prin suplimentare cu acid folic in perioada de planificare si in primul trimestru de sarcina contribuie la prevenirea aparitiei defectelor de tub neural: Spina Bifida (1-2 cazuri la 1000 de nasteri), Encefalocel, Anencefalie, unele malformatii congenitale (de ex. frecventa malformatiilor cardiace este de pana la 7 cazuri la 1000 de nasteri), a avorturilor spontane timpurii precum si a altor complicatii ale sarcinii: nasteri premature, copii cu greutate mica la nastere, etc.
Sarcina este o conditie fiziologica, o faza critica care necesita un aport crescut de folati in special in perioada de inceput, datorita: largirii uterului, dezvoltarii placentei, cresterii masei eritrocitare materne, dezvoltarii embrionului. Inca din perioada de planificare a sarcinii, un aport suficient de folati este deosebit de important pentru inchiderea tubului neural al embrionului.
Dar la ~ 50% din femei, la una din doua femei, acidul folic nu poate fi metabolizat in mod optim in forma sa de folat biologic activ - 5-MTHF, datorita unei activitati enzimatice limitate. Chiar si in cazul unui aport considerat suficient de acid folic, se poate ajunge la un nivel sub necesar.
De aceea, Femibion® contine nu numai acid folic, ci si Metafolin® *
Metafolin este forma biologic activa a acidului folic (L-metilfolat) sau L-5-MTHF, regasit in forma naturala in organism, cu biodisponibilitate crescuta la 100% dintre femei.
Metafolin® poate fi utilizat de organismul fiecarei femei, rapid si este in mod direct implicat in asigurarea rezervelor optime de folati, fara a fi nevoie de trecerea prin etapele succesive si complexe de metabolizare, ca si in cazul acidului folic.
Metafolin® este mai usor absorbit decat acidul folic si rapid disponibil, inclusiv la cele 50% din femei care nu metabolizeaza complet acidul folic datorita unor mutatii genetice ale enzimei cheie care ajuta la conversia acidului folic in folatii biologic activi (genotipurile homozigote si heterozigote). Acest fapt contribuie la cresterea riscului aparitiei bolilor genetice.
De aceea, Femibion® reprezinta noua generatie a vitaminelor prenatale, singurul produs care contine combinatia acid folic si Metafolin®.
Femibion® Sarcina Sanatoasa 1 contine 800 µg folati din care 400 µg acid folic combinat cu 416 µg Metafolin® (echivalent la 400 µg acid folic). Aceasta combinatie unica de acid folic + Metafolin®asigura suplimentarea optima cu folati inca de la inceputul sarcinii, inclusiv pentru femeile care nu pot sa metabolizeze complet acidul folic.
Femibion® Sarcina Sanatoasa 1 contine de asemenea un complex de 9 vitamine esentiale si valoroase, in Dozele Zilnice Recomandate (DZR), precum cum si iod – mineral important pentru sinteza normala a hormonilor tiroidieni si functionarea normala a tiroidei, dezvoltarea creierului si a sistemului nervos ale copilului.
Vitamine-esentiale:
Vitamina B1 (Tiamina): co-enzima in numeroase reactii enzimatice; contribuie la eliberarea energiei din carbohidrati; implicata in functionarea normala a inimii
Vitamina B2 (Riboflavina): necesara pentru eliberarea energiei din proteine, carbohidrati si lipide; implicata in in transportul si metabolismul fierului in organism; necesara pentru structura normala si functionarea membranelor mucoaselor si pielii.
Vitamina B6 (Piridoxina): co-factor in metabolismul proteinelor; contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si imunitar; participa la diviziunea celulara si formarea sangelui; sprijina dezvoltarea fetala sanatoasa.
Vitamina B12 (Ciancobalamina): importanta pentru maturarea hematiilor la nivelul maduvei osoase si pentru sinteza proteinelor; contribuie la diviziunea celulara normala si functionarea normala a sistemului imunitar; impreuna cu folatii si cu vitamina B6, este necesara pentru mentinerea nivelurilor de homocisteina.
Biotina: co-factor in reactiile de carboxilare; sprijina metabolismul energetic; contribuie la buna functionare a pielii si a sistemului nervos • Vitamina B3 (Niacina): necesara pentru eliberarea energiei din alimente; mentinerea structurii normale si sanatoase a pielii si a membranelor mucoaselor, functionarea normala a tractului gastro-intestinal si a sistemului nervos.
Vitamina B5 (Acidul pantotenic): rol important in metabolismul carbohidratilor, proteinelor, lipidelor; participa la sinteza unor substante active precum hormonii steroizi. • Vitamina E: protejeaza celulele si membranele celulare de efectul daunator al radicalilor liberi (efect antioxidant); protectia hematiilor impotriva hemolizei.
Vitamina C (Acidul ascorbic): esentiala pentru formarea colagenului; implicata in procesele de vindecare, formarea vaselor si unei dentitii puternice; contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si imunitar; contribuie la absorbtia fierului; efect antioxidant general.
Mineral important pentru sinteza hormonilor tiroidieni si buna functionare a glandei tiroide. Femeile care isi planifica o sarcina si cele care sunt insarcinate, au nevoie de un aport mai crescut de iod pentru a acoperi si necesarul pentru copilul aflat in plina dezvoltare si pentru a-i asigura o dezvoltare psihica si mentala normale.
O suplimentare zilnica a dietei cu 150 µg iod vine in intampinarea necesarului de iod in aceasta perioada. Femibion® Sarcina Sanatoasa 1 contine si iod in doza de 150 µg/comprimat.
Femibion Sarcina Sanatoasa 1 utilizare
Femibion® Sarcina Sanatoasa 1 este destinat femeilor care isi planifica o sarcina si femeilor insarcinate pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina.
Se administreaza uin comprimat pe zi, de preferinta in timpul unei mese principale.
A nu se depasi doza zilnica recomandata. Produsul este supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata.
Femibion® Sarcina Sanatoasa 1 este bine tolerat, atat tu cat si coplul tau veti fi protejati si pregatiti pentru o sarcina sanatoasa.
Ambalaj:
Cutia contine un blister cu 30 de comprimate filmate.
Stoc
Caracteristici
Data expirarii | 2023-11-30 |
Opinii
Pareri FEMIBION 1 30CP MERCK
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.