ADVIL x 10
Descriere
Ce este Advil si pentru ce se utilizeaza
Advil apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nestroidiene (cunoscute ca AINS) si este folosit pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra. Este utilizat pentru ameliorarea durerii de intensitate redusa si moderata, durerilor osteoarticulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse), durerilor de spate, durerilor de cap, migrenei (tratament si profilaxie), durerilor dentare, dismenoreei (menstruatiei dureroase), febrei si pentru ameliorarea simptomelor racelii si gripei.
Advil este indicat la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani.
Mod de administrare:
Adulti, varstnici si adolescenti cu varsta peste 12 ani: un drajeu la fiecare 4-6 ore, dupa cum este nevoie.
Nu se vor administra mai mult de 6 drajeuri (1200 mg) in 24 de ore. Drajeurile vor fi inghitite in intregime, cu apa, inainte sau dupa mese. Nu se vor administra la copii sub 12 ani.
Daca simptomele persista adresati-va medicului sau farmacistului.
Daca luati mai mult decat trebuie din Advil
In caz de supradozaj accidental, intrerupeti utilizarea si adresati-va imediat personalului medical de specialitate.
Intrerupeti administrarea si contactati medicul.
O doza mai mare decat cea recomandata poate cauza ameteala, dureri abdominale, greata, varsaturi, somnolenta, dureri de cap, tulburari in functionarea rinichilor sau a ficatului, pierderea constientei, convulsii, atacuri de inima, aciditate metabolica, dificultati in respiratie si scaderea tensiunii arteriale. Informati medicul daca apare oricare dintre aceste reactii adverse.
Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Advil poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse posibile:
- dureri abdominale, distensie abdominala(balonare), dispepsie, greata, varsaturi, constipatie, diaree, flatulenta, ulcer gastric sau duodenal, sangerari ale tractului digestiv, perforatie gastrointestinala, boala Crohn, melena, hematemeza, inflamatii sau ulceratii ale gurii, gastrita, colita;
- mai putin frecvente: eruptii alergice pe piele, mancarime, urticarie, edeme;
- foarte rar, edem angioneurotic, sos anafilactic, crize de astm bronsic la persoane alergice la
AINS, anemie, modificari ale formulei sanguine.
- foarte rar meningita aseptica (in special la pacientii cu lupus eritematos diseminat), meningita;
- pot aparea usor contuzii, sangerari in urma contuziilor, foarte rar anemie;
- foarte rar sange in urina, tulburari in functionarea rinichilor sau a ficatului;
- hipersensibilitate (reactii alergice) si reactii anafilactice, dispnee la pacientii care sufera de astm bronsic sau alergii;
- somnolenta, iritabilitate si unele cazuri de tulburari psihotice si reactii depresive.
- foarte rar dureri de cap, tulburari ale vederii si auzului, ameteli, stari de nervozitate
- insuficienta cardiaca, angina pectorala, cresterea tensiunii arteriale;
- rar, zgomote in urechi
- foarte rar: anemie aplastica, anemie hemolitica, agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie, anemie, scaderea hematocritului si hemoglobinei.
- lipsa efectului medicamentos
Medicamente precum Advil se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.
In cazul aparitiei reactiilor adverse, administrarea medicamentului trebuie intrerupta imediat si aplicat tratamentul corespunzator.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Opinii
Pareri ADVIL x 10
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.