Website-ul nostru folosește cookie-uri și alte tehnologii similare pentru a observa preferințele de navigare ale vizitatorilor, pentru a facilita comunicare și pentru a analiza traficul online.
Apăsând ”Accept” sau navigând pe pagina noastră, acceptați utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații puteți accesa pagina noastră despre 
Protecția datelor personale

inchide

Importanta Protectiei Solare

On:

Expertii cred ca 4 din 5 cazuri de cancer de piele ar putea fi evitate, avand in vedere ca razele UV care ne afecteaza pot fi evitate.

Cresterea incidentei cancerului de piele in ultimii ani este strans legata de cresterea numarului activitatilor de relaxare in aer liber. Expunerea excesiva la soare este considerata cauza unor efecte daunatoare asupra pielii, ochilor sau sistemului imunitar. Expertii cred ca 4 din 5 cazuri de cancer de piele ar putea fi evitate, avand in vedere ca razele UV care ne afecteaza pot fi evitate.

Adoptarea unor precautii simple poate face diferenta. Statul la umbra, hainele si palariile ne furnizeaza cea mai buna protectie. Aplicarea unei creme cu protectie solara devine necesara pe acele parti ale corpului care raman expuse, cum ar fi fata sau mainile. Protectia solara nu ar trebui folosita niciodata pentru a prelungi durata expuneri la soare.

Sfaturi utile:

  • Limitati timpul expunerii la soarele amiezii

Razele ultraviolete au cea mai mare intensitate intre ora 10 dimineata si ora 4 dupa amiaza. In masura posibilitatilor, limitati expunerea la soare intre aceste ore.

  • Urmariti indicele razelor ultraviolete

Aceasta resursa importanta va ajuta sa planificati activitatile in aer liber in moduri care previn expunerea excesiva la razele solare. Cand indicele UV prezice nivel de expunere moderat sau ridicat, adoptati masuri speciale de precautie.

  • Folositi umbra in mod intelept

Cautati umbra cand razele ultraviolete sunt foarte intense, dar retineti ca umbra furnizata de copaci, umbrele sau alte obiecte nu ofera protectie solara completa. Norii blocheaza o buna parte a razelor UVB, razele care produc arsuri, dar nu blocheaza razele UVA, cele care ne bronzeaza. Astfel, suntem inca expusi la razele care cauzeaza bronzul, dar si ridurile.

  • Purtati haine care va protejeaza

O palarie cu boruri largi va ofera protectie buna pentru ochi, urechi, fata si o parte din gat. Ochelarii de soare care ofera protectie UVA si UVB vor reduce considerabil afectarea ochilor de catre razele solare.

  • Folositi o crema pentru protectie solara

Aplicati o crema cu spectru larg de protectie solara (SPF 50) din abundenta si reaplicati la fiecare 2 ore sau dupa ce faceti efort.

  • Evitati saloanele de bronzare

Este cel mai bine sa nu va bronzati intr-un pat solar ce va afecteaza pielea si ochii neprotejati.

  • Protectia copiilor

Copiii sunt intr-o stare dinamica de crestere si prin urmare mai susceptibili la amenintarile mediului decat adultii. Multe functii vitale, cum ar fi sistemul imunitar, nu sunt dezvoltate complet de la nastere si un mediu nesigur le poate afecta dezvoltarea normala.

Comments

Leave your comment